M.E.M.CS.H-Magyar Elit Mesterlövész Csapat Honlapja
"Kemény kiképzés érted!"
MENÜ

Híres mesterlövészek:


Simo Häyhä

Simo Häyhä: A legeredményesebb mesterlövész, a Finn-Szovjet háborúban 542 szovjet katonát lőtt le alig több, mint három hónap alatt.
Ludmila Pavlicsenyko: A II.vh egyik kiemelkedő szovjet (ukrán) mesterlövésze, és egyben a "legsikeresebb" női mesterlövész a világon, 309 embert lőtt le a világháborúban.


Vaszilij Zajcsev

Vaszilij Zajcsev: Az egyik legismertebb mesterlövésze a II.vh-nak, a Sztálingrádi ostom alatt 149 német katonát lőtt agyon (az egész II.vh-ban mintegy 400-at). Ugyanakkor a máig vitás, hogy valóban vívott e "mesterlövész-párbajt" egy bizonyos Major Thorvald-al, vagy ez csak a szovjet propaganda kitalációja.
Erwin König (vagy Erwin Thorvald): Egy német mesterlövész, aki mintegy 400 ellenséges katonát lőtt le bizonyítottan - legalábbis ha létezett, mivel ez ellentmondásos és máig vitatottt.
Matthäus Hetzenauer: Ő viszont a biztosan létezett legeredményesebb német mesterlövész. K98-as puskájával 345 embert lőtt le.
Arron Perry: Ő tartja a legnagyobb távolságból leadott halálos lövés rekordját, 2003-ban, Afganisztánban 2430 méterről talált el egy tálib (vagy al-kaida, ellentmondásosak a források) katonát, a fegyvere egy .50 BMG kaliberű MacMillan TAC-50 forgó-tolózáras puska volt.
Juba: Ő most a "sztár" irakban. Egyelőre a létezésén túl semmit sem tudni (a "Juba" nevet is a szövetséges katonák adták), Dél-Bagdad területén működik, és már legalább két tucatnyi támadásért tartják felelősnek. Csak egy lövést ad le a célpontjára, aki mindig az Amerikai fegyveres erők egy katonája. Függetlenül attól, hogy talált-e, vagy megölte-e a célpontját, több lövést nem ad le, így megtalálni nem egyszerű, még a helyi szövetséges katonai vezetők is elismerik, hogy egy hidegvérű és jól kiképzett mesterlövészről lehet szó.

Hírek

Weblap készítés ingyen

Szavazás

Tetszik az oldal?
nem
igen
K**** szar
B*** ***!
Nagyon tetszik!
Asztali nézet